4 Kasım 2023 Cumartesi

MEVLANA CELALEDDİN RUBAİLER A 51

Kadehimizden (Bardağımızdan) bir şerbet (Şekerli içecek) içen, dudağımızın tadını (Bizim öğretimizden hoşlanan, zevk) alan, öylesine sarhoş (Çok fazla mutluluk duyan) olur ki gündüzümüzü gece görür.

Mezhebimizin (Aşk mezhebi) kapısından (Anlayışından, görüşünden, öğretimizden) kaçanın kulağını tutar da ta bizim yolumuza-yordamımıza (Uygun olan davranış biçimi, adap, erken) getirinceye-dek çeker de çeker ferahlık (Ferah olma durumu, genişlik, gönül açıklığı).

                            *

ÇEVİREN VE HAZIRLAYAN: Abdulbaki GÖLPINARLI

Ajans-TÜRK MATBAACILIK SANAİ ANKARA-1982

                           *

Neler öğrendik;

  1. Mevlana Hazretlerinin öğretisini içselleştirenin içine tatlılık, hoşlanma duygusu, zevk geleceğini, karanlığın gizlediklerini gündüz görmüş gibi anlama becerisi kazanacaklarını öğrendik.

  2. Mevleviliğin anlayış, görüş öğretisine giren kişinin uygun olan, davranış biçimi kazanıncaya kadar çekildiğini, ferahlık üstüne ferahlık kazanacağını öğrendik.

  3. Mevlevilik öğretisi alan kişinin önceleri çok zorluk çekeceğini, bu zorlukta kolaylıklar verilerek adayın yola devam etmesi sağlanacağını, sonuç olarak ferahlığa ulaşılacağını öğrendik.

                           *

    RAVLİ

Popüler Yayınlar