30 Mayıs 2024 Perşembe

MEVLANA CELALEDDİN RUBAİLER D146

Gözünde binlerce mutlak büyü (Tabiat kanunlarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları gizli işlem ve davranışlarla yapılanlar) var;

Yüzlerce can, binlerce can, o gözlerde baş aşağı (Tersine) durmada.

Saçların, küfür (Örtme ve gizleme);

Dinse (Tanrı'ya, doğa üstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum) Ay'a benzeyen (Karanlıkta kalmışların yolunu aydınlatan) yüzün.

 Bir bak da gör, dinin, küfür yüzünden ne de parlaklığı var.

                            ***

ÇEVİREN VE HAZIRLAYAN: Abdulbaki GÖLPINARLI

Ajans-TÜRK MATBAACILIK SANAİ ANKARA-1982

                           ***

Neler öğrendik;

1.    Şems Hazretleri bakışı ile kişinin aklında, beyninde değişiklikler yapacak, kişide anlayış, kavrayış ve duygusal değişiklik yapacak, alışkanlığını değiştirecek etkili  güçte olduğunu öğrendik.

2.    Şems Hazretlerinin söz ve davranışlarının uygun ve olgun insana olduğunu, her insanın doğru görüp anlayamayacağını, sıradan insana ters geleceğini öğrendik.

3.    Şems Hazretlerinin dinin sırlarına ışık tutarak çok sanıdan çıkararak hakikatini gösterdiğini, sırları açıkladığını, bunların çoğunu Mevlana Hazretlerinin Şems hazretlerinden aşırıp bize bağışlamasından öğrendik.

4.    Allah'a ve dine inanmayanların bildikleri halde inancı örtmelerinden ve gizlemelerinden bir parlaklık elde edemeyeceklerini öğrendik.

                             *

 RAVLİ

Popüler Yayınlar